Calor Radiante Infrared Heating Wallmount Panel

Calor Radiante Infrared Heating Ceiling Panel

Calor Radiante Infrared Heating

Calor Radiante Infrared Heating

Calor Radiante Infrared Heating

Calor Radiante Infrared Heating

Welkom op de website van Calor Radiante

Experts in Infrarood verwarming

Infraroodverwarming is VERWARMEN ALS DE ZON …!

Verwarmen met stralingsverwarming , ook wel infraroodverwarming genoemd, biedt u veel voordelen ten opzichte van convectieverwarming .

Waarom moeten wij verwarmen?

Wanneer de buitentemperaturen dalen, daalt ook de temperatuur binnenshuis.
Daarom moeten we ons huis in koudere tijden verwarmen.

Ontdek onze opties voor infraroodverwarming in de onderstaande video …!

Lees hieronder meer

CONVECTIEWARMTE

CONVECTIEWARMTE

 

 

 

De meeste verwarmingssystemen verwarmen de lucht in de kamer. De lucht gaat door het verwarmingselement en wordt opgewarmd. Dit wordt convectieverwarming genoemd.

Helaas stijgt altijd hete lucht .

Hoe hoger de plafonds zijn, hoe moeilijker het is een kamer goed te verwarmen.

Nadelen van convectie verwarming

Hoge temperaturen aan het plafond (7ºC verschil met de vloer).
Daar opgewarmde lucht steeds stijgt vormt er zich onder het plafond een massa warme lucht die geen enkel nut heeft.

Cold Feet…!

Het is duidelijk dat de warme lucht onder het plafond niet in staat is de vloer op te warmen. Als wij koude voeten hebben is het moeilijk onze lichaamstemperatuur te handhaven. Met koude voeten krijgen wij het nooit lekker warm.

Verspilling van energie…!

Lucht opwarmen kost energie en dus geld. Als die warme lucht onder het plafond blijft hangen dan hebben wij daar niets aan!

Droge lucht en stof die de luchtwegen kunnen irriteren.

In de winter hebben veel mensen last van aandoeningen van de luchtwegen ten gevolge van de verwarming. Sterk opwarmen van de lucht droogt deze uit. Droge lucht droogt de slijmvliezen (neus en keel) waardoor onze weerstand tegen bacteriën en virussen vermindert. De luchtbewegingen nemen het stof en allergene deeltjes van de grond op en verdelen die over de hele kamer.

Een vrij laag comfortniveau.

De luchtstromingen (vooral veroorzaakt door de airco) zijn zeer storend, we hebben koude voeten en een warm hoofd, irritatie van de luchtwegen, droge ogen etc.

Het duurt lang een koude kamer op te warmen.

Het verwarmingselement (electrische radiator, CV, airco) moet de totale inhoud van de kamer opwarmen. Daar warme lucht stijgt begint dat eerst onder het plafond en het duurt dus lang voor het warm is waar wij ons bevinden: op de vloer! Slechts als de totale luchtinhoud van de kamer warm is krijgen wij het warm.

INFRAROOD VERWARMING

Infrarood Verwarming

Wat isstralingswarmte? Bij lange golf stralingswarmte worden infrarode stralen uitgezonden in alle richtingen, die, onafhankelijk van luchtstromen (wind en tocht), alle objecten direct verwarmen. Dus in de ruimte worden de meubels warm, maar ook de muren en natuurlijk de mensen erin.
Al die materialen geven de warmte ook weer terug aan de ruimte en aan de lucht, wat een zeer behaaglijk gevoel geeft en een onvergelijkbaar comfort.

Calor Radiante infrarood verwarming voordelen.

Deze video laat je het verschil zien tussen conventionele verwarming en infrarood verwarming!

Infrared heatings provides faster warming up. Wijzelf nemen de warmte direct op.

– Buiten op een terras vertoeven bij 18ºc en een heerlijk zonnetje is niet hetzelfde als op dat zelfde terras bij 18ºc zonder zon. Het verschil is een jas!

– Het is een bewolkte dag. Plots komt er een opening in de wolken en schijnt de zon. Onmiddellijk voelen wij de warmte. Dat zijn de IR-stralen van de zon die ons opwarmen.

In de skigebieden kan men makkelijk zonnen bij negatieve temperaturen. De sterke IR-straling van de zon en de reflectie ervan op de sneeuw warmt onze huid op en daardoor ook ons lichaam.

Infrarood verwarming zorgt voor een omringende warmte.

Een gedeelte van de IR-stralen wordt door de muren en de voorwerken in de kamer opgenomen. Het andere gedeelte wordt weerkaatst. Wijzelf nemen niet alleen de warmte op die uit de radiator komt maar ook de weerkaatsing. Dat geeft ons dat warm omhullend gevoel en er zijn geen luchtstromingen die dat kunnen verstoren.

Slechts 2ºC verschil tussen vloer en plafond.

Hoe hoger de kamers zijn, hoe hoger het temperatuurverschil tussen vloer en plafond, bij gebruik van traditionele convectieverwarming. Dit verschil kan 7ºc of meer bedragen. De massa warme lucht onder het plafond dient tot niets. Hoe hoger de plafonds, hoe belangrijker de besparing met IR-verwarming.

Infrarood verwarming heeft een betere energie-efficiëntie, dus 30 tot 50% energiebesparing.

Hangt af van verschillende factoren:

– Hoogte van de plafonds.
– Isolatie.
– De tijd dat wij in huis verblijven. Als wij vaak van huis zijn zullen wij de snelle opwarming van de IR-verwarming zeker appreciëren bij terugkeer. Het is niet nodig het huis steeds op temperatuur te houden en ook niet de verwarming te laten werken uren voor wij zullen thuiskomen. Bij thuiskomst schakelen wij de verwarming aan en op een mum van tijd hebben wij het warm.
Op die manier besparen wij energie bij afwezigheid. – Het feit dat wij de kamertemperatuur een 2ºC kunnen laten dalen zonder aan komfort in te boeten, wel integendeel, doet ons energie besparen. Elke graad minder betekent een besparing van ong. 7%.
– De afwezigheid van luchtstromen in de kamer vermindert de warmteverliezen aan koude oppervlakten, zoals de ramen. Stilstaande lucht is een isolator, bewegende lucht is een geleider van warmte. Op dit principe zijn de isolatiematerialen gebaseerd.

Infraroodverwarming is veiliger, de elementen gloeien niet, geen brandgevaar.

In tegenstelling tot de “estufas de gas”, de kwarts- en halogeenstralers etc., kunnen de materialen zoals meubels, kleding, tafelkleed e.d. geen vuur vatten als zij in contact zouden komen met de IR-panelen daar deze niet gloeien.

Hoger comfort bij een lagere temperatuur (2-3ºC minder).

Het hoger comfort wordt veroorzaakt door:

– De frissere lucht die wij inademen.

– Wij hebben warmere voeten en een frisser hoofd.

– Een gelijkmatige temperatuur in de kamer.

– De wanden en de voorwerpen die ons omringen hebben een hogere temperatuur. Daardoor verliezen wij minder warmte door uitstraling. Een volwassen persoon straalt ong. 100w warmte uit per uur.

Als wij omringd worden door koude massa’s (vensters, muren, meubels) verliezen wij meer energie en voelen wij de noodzaak de kamertemperatuur te verhogen. Het verhogen van de temperatuur van de oppervlakten geeft ons de mogelijkheid de luchttemperatuur te laten dalen zonder aan comfort in te boeten, wel integendeel. Bovendien compenseren de IR-stralen die wij opvangen van de IR-panelen ruimschoots de warmteverliezen van ons lichaam.

Gezond, beter voor spieren en gewrichten. Ontdek meer:

De Iinfrarood-stralen dringen in de huid en warmen de spieren op. Deze ontspannen zich. Denk maar aan de medische IR-lampen. Steeds meer worden de Finse sauna’s vervangen door IR-sauna’s. Bij beduidend lagere temperaturen is het heilzame effect op ons lichaam beter. Infraroodverwarming bevordert de onderhuidse doorbloeding en de opname van zuurstof door de huid.

Infraroodverwarming bevordert de onderhuidse doorbloeding en de opname van zuurstof door de huid. Versnelt het metabolisme..

Geen luchtcirculatie, geen stof, geen uitgedroogde lucht, dus beter voor de luchtwegen.

Daar de IR-panelen geen luchtcirculatie veroorzaken blijft de lucht in de kamer onaangeroerd en worden er geen stof en allergene deeltjes van de vloer opgenomen en in de kamer verdeeld. De lucht is een paar graden frisser en niet uitgedroogd. Personen die last hebben van aandoeningen van de luchtwegen in de winter zouden op IR-verwarming moeten overgaan.

Droge muren.

De Infrarood-stralen warmen de muren op en drogen die uit. Een droge muur warmt op zijn beurt beter op en isoleert beter. Daardoor stelt men vast dat gedurende de eerste weken het rendement van de Infrarood-verwarming steeds verbetert. En, op een droge muur overleven geen schimmels!

Stabielere kamertemperatuur.

Hoewel de panelen door de werking van de thermostaat zich aan- en uitschakelen merkt men nauwelijks een schommeling in de temperatuur daar de inertie van de vaste materialen in de kamer stabiliserend werkt. Dit in tegenstelling tot convectiesystemen, daar de lucht zeer weinig massa heeft en onmiddellijk afkoelt.

Bij overschakeling op Ingrarood-verwarming merkt men dat de kamer veel beter zijn warmte behoudt, bv. na het uitschakelen gedurende de nacht.

De Infrarood-stralen gaan niet verloren door de vensters.

 

Infrorood Verwarming Voordelen

Op de bovenstaande beelden (van de NASA) zien wij een optisch beeld (met zichtbaar licht, links) en een beeld in Infrarood (rechts). Op het beeld met zichtbaar licht kunnen wij de arm van de man niet zien. Met de IR-camera wel.
Op dezelfde manier gaan de IR-golven van de IR-verwarming door de kleding en warmen ons op.

Sommige materialen laten wel het zichtbaar licht door maar geen IR. Kijk naar de bril van de man: die is donker. Het IR van zijn lichaam gaat niet door het glas. Op de zelfde manier gaan de Infrarood-stralen van de infrarood-verwarming niet door het vensterglas, of heel weinig, maar worden weerkaatst. Sommige materialen laten wel het zichtbaar licht door maar geen IR. Kijk naar de bril van de man: die is donker.
Het IR van zijn lichaam gaat niet door het glas. Op de zelfde manier gaan de IR-stralen van de IR-verwarming niet door het vensterglas, of heel weinig, maar worden weerkaatst.

Infrarood verwarming is stil.

De IR-panelen produceren geen enkel geluid: blazen niet en hebben geen bewegende delen. Ze blazen niet omdat er geen onderdelen zijn die bewegen.

Meer voordelen bij infraroodverwarming

Lange levensduur.

Overal toepasbaar, als hoofdverwarming of bijverwarming:

 • Woonkamers.
 • Badkamers.
 • Slaapkamers.
 • Veranda, serre en wintertuinen.
 • Restaurants, bars en winkels…
 • Hoge ruimtes
 • Directe persoonlijke verwarming, zelfs in open ruimtes.
 • Kantoren.
 • Industriële ruimten.
 • Bars.
 • Restaurants

Nog niet overtuigd?
Probeer hieronder een thuistest uit en ontdek het zelf!

Ik stel u voor een test te doen met een gasfornuis, bv ‘s avonds als u televisie kijkt en zonder verwarming in de keuken.

LLaat één brander in werking gedurende bv. 2 uur. Meet de temperatuur in de keuken vóór en na de proef.

De 1ste proef doet u zonder iets op het fornuis. U zal zien dat de temperatuur niet of nauwelijks zal gestegen zijn.

De tweede proef doet u met een bloempot van aardewerk, omgekeerd op de brander. De themperatuur zal wezenlijk gestegen zijn.

In de twee gevallen zullen het gasverbruik en de productie van calorieën het zelfde zijn. Hoe komen wij dan aan zulk groot verschil?

De verbranding van het gas produceert enerzijds warme lucht (voelt u duidelijk als u uw hand een halve meter boven het vuur houdt) en anderzijds kortgolvig (zichtbaar) infrarood (voelt u als u uw hand naast de brander houdt). De warme lucht stijgt en verliest zich onder het plafond. De korte infraroodgolven “sterven” op korte afstand, wat betekent dat je op een afstand van een meter niets merkt. Het kortgolvig (zichtbaar) IR heeft een zeer slecht rendement, zoals de kwartsbuizen, halogeenstralers etc.. Met als resultaat een zeer slecht rendement.

Wat gebeurt er bij de tweede proef? De bloempot staat zeer kort bij het vuur en kan de warmte uit de lucht en de kortgolvige InfraroodR-stralen goed opnemen. De bloempot (keramisch materiaal) warmt op en zendt langgolvig IR uit dat ver reikt en alles in het bereik opwarmt. Het zijn deze die alles opwarmen waarmee het in de keuken in contact komt; inclusief muren, de vloer etc. en deze materialen geven dezelfde warmte terug aan de lucht. Porseleinen materialen werken heel goed om infraroodgolven uit te zenden (zoals de oude Duitse porseleinkachels). Glas doet dit ook.

Elk materiaal heeft zijn eigen infraroodgolf, die min of meer efficiënt is. Daarom kunnen niet alle verwarmingssystemen dezelfde prestaties bieden.

Deze test bevestigt dat verwarming door middel van langegolf-infrarood een stuk efficiënter en zuiniger is dan elk ander convectiesysteem en zichtbaar (kortegolf) infrarood.

Een infrarood verwarmingssysteem is goed wanneer lange infraroodgolven worden uitgezonden, goed worden verdeeld en wanneer er minder convectie wordt geproduceerd.

Neem gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

U kunt direct Whatsapp of Contact Pagina gebruiken.