Calor Radiante Vragen en antwoorden over infraroodverwarming

Experts in Infrarood verwarming

Veelgestelde vragen over infraroodverwarming

  • Ik heb een stralingstoestel met quartsbuizen. Dit is toch ook infraroodverwarming?

   Ja, echter die toestellen werken met kortgolvige infraroodstralen (zichtbaar infrarood) die snel uitsterven. Die toestellen werken met reflectoren die de stralen in één richting sturen en daardoor niet de gehele kamer kunnen opwarmen. Het rendement is daarom slechts middelmatig. Onze toestellen en systemen werken met langgolvig infrarood, ook donkerstraling genoemd.

  • Zijn die infrarode warmtestralen niet gevaarlijk?

   Nee! Alle voorwerpen zenden infraroodwarmte uit, het ene beter dan het andere. Wijzelf zenden ook infrarood stralen uit. Die stralen worden bv gedetecteerd door infrarood beveiligingssystemen. Daardoor verliezen wij warmte. Als wij bv naast een koude muur staan verliezen wij aan die zijde meer warmte door de uitstraling en krijgen wij een koudegevoel. Het omgekeerde gebeurt als u bv op een zomernacht langs een muur wandelt die in de namiddag door de zon werd opgewarmd. Daar komt een heerlijke warme uit. Dit is juist het principe van de infraroodverwarming.

  • Kan ik bruin worden van infraroodverwarming?

   Nee! Er wordt enkel langgolvige infraroodstralen geproduceerd, geen UV stralen!

  • Waarom kan de kamertemperatuur lager gehouden worden?

   Hebt u al in een skigebied gezonnebaad bij negatieve temperaturen? De warmtegolven van de zon en de reflectie van deze stralen door de sneeuw maken dat uw huid rechtstreeks opgewarmd wordt en van daaruit uw gehele lichaam. Zo werkt ook de stralingswarmte in huis. U kunt de thermostaat daarom 2-3ºC lager instellen en bespaart daardoor energie en geld.

  • Ik verwarm met een airco maar heb het wisselend warm en koud.

   Dit is één van de nadelen van luchtverwarming: als het toestel zich uitschakelt daalt de temperatuur zeer snel omdat de wanden van de kamer nog koud zijn. Dit gebeurt niet bij stralingswarmte. De wanden en de voorwerpen blijven hun zachte warmte uitstralen.

  • Is vloerverwarming infraroodverwarming?

   JA 100%. In gebieden met koude en lange winters werkt vloerverwarming goed. In gebieden met zachte winters zoals aan de Middellandse Zee is de traagheid van het systeem echter een nadeel. Overdag moet er meestal helemaal niet verwarmd worden, enkel s avonds. Daarom is een snel infroodverwarmingsysteem, zoals SUPERSER, veel effectiever. U schakelt het toestel aan en binnen een paar minuten heeft u het warm. Als u gaat slapen schakelt u het toestel gewoon uit. Stralingswarmte met koolstofvezels direct onder bv een laminaatvloer is ook redelijk snel.

  • Welke toestellen warmen de lucht op (convectie)?

   Zowat alles:
   – Airconditioning.
   – Alle toestellen met ventilator.
   – Convectoren met natuurlijke doorstroming.
   – Olieradiatoren, radiatoren van de CV, elektrische wandradiatoren: geven slechts een zéér klein percentage stralingswarmte en warmen hoofdzakelijk de lucht op die naar het plafond stijgt. De naam radiator is daarom ook slecht gekozen.

  • Infrared heating systems are not cheap. Ben ik niet beter met een goedkoop toestel?

   Wie twijfelt nog over de voordelen van spaarlampen? In plaatsen die u vaak moet verwarmen loont zich zeker de aanschaf van stralingswarmtetoestellen. Het verschil in prijs betaalt zich al snel terug en bovendien geniet u van een veel hoger comfort. De toestellen hebben ook een zeer lange levensduur.

 • Kan ik een infrarood verwarmingselement uitproberen?

  Wij komen graag en vrijblijvend aan huis voor een demonstratie. Bovendien mag u ons de toestellen in de oorspronkelijke verpakking binnen de 10 dagen na levering terugbezorgen, wij betalen u de aankoopprijs terug. . ((dit is uiteraard niet mogelijk voor geïnstalleerde weefsels bv)

Neem gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

U kunt direct Whatsapp of Contact Pagina gebruiken.